Sisällönhallintajärjestelmä "Joomla!"

Joomla! on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhalintajärjestelmä jota on palkittu useita kertoja kansainvälisissä äänestyksissä, mm. ”OpenSource CMS Award” parhaimpana avoimen lähdekoodin cms-järjestelmänä (www.joomla.org, www.joomla.fi)

Joomlan kehitystyö on jatkunut tehokkaana yli 10 vuotta ja sen taustalla on tänään laaja kehittäjäjoukko (arviolta kaikkiaan noin 200 000 ihmistä). Joomlaa käytetään sekä pienillä yksityisillä että erittäin isoilla kaupallisilla ja julkisen hallinnon nettipaikoilla sekä Suomessa että muualla maailmassa.

Kaikkiaan on arvioitu että yli 8% kaikista sisällönhallintaan perustuvista sivustoista käyttävät Joomlaa. Tämä tarkoittaa sitä, että yli 3% kaikista internet-sivustoista ovat Joomla!-pohjaisia. Joomlan levinneisyyden takia löytyy myös runsaasti palveluntarjoajia, joten jos yhteistyö nettisivujen toimittajan kanssa esimerkiksi syystä tai toisesta takkuilee tai päättyy, niin on helppo löytää jatkajaa joka heti pystyy autamaan.

Joomlan uusin versio 3.x on erittäin käyttökelpoinen ja vakaa. Tämä versio on innovatiivinen ja seuraa uusimmat trendit nettisivumaailmassa. Koko järjestelmä on rakennettu reponsiiviseksi, eli sivut mukautuvat automaattisesti erikokoisille näytöille ja toimivat näin ollen sekä isoissa näytöissä että tabeissa ja älykännyköissä.

 

 

joomla logo black

 

 

Helposti ylläpidettävä sisältö

Joomla! on suhteellisen helppokäyttöinen ylläpidon osalta, koska tekstien ja kuvien ja valikkorakenteiden hallinta tapahtuu selkeässä nettiliittymässä. Joomlan ylläpito ei vaadi erikoisohjelmien hankintaa tai asennusta omalle tietokoneelle. Jos hallitsee normaalia internetin käyttöä ja tekstinkäsittelyohjelman käyttöä (Joomlassa oleva tekstieditori muistuttaa läheisesti ominaisuuksiltaan normaalia tekstinkäsittelyohjelmaa) niin pystyy helposti ylläpitämään Joomla-sivustoa sisällön osalta.

 

Helposti laajennettavissa

Joomla! on modulaarinen rakenteeltaan, joten sen perusasennusta pystyy helposti laajentamaan erilaisilla lisäosilla. Lisäosia löytyy runsaasti, moneen eri tarkoitukseen (esim. kuvagalleriat, tapahtumakalenterit, ilmoittautumisjärjestelmät, varausjärjestelmät, lomakkeidenhallinta, verkkokauppatoiminnot, jäsenrekisterit, blogijärjestelmät kommentointimahdollisuuksineen, keskustelufoorumit jne.).

Uuteen Joomla! 3.x-versioon on saatavilla runsaasti lisäosia, ja uusia lisäosia julkaistaan jatkuvasti. Lisäosista osa ovat ilmaisia, mutta joukossa on myös kaupallisia tuotteita. Joomla! on modulaarisen rakenteensa johodosta joustava ja voi kasvaa muuttuvien tarpeiden mukaisesti.

 

Helposti pidettävissä ajan tasalla

Vuoden 2013 syksyllä julkaistiin versio 3.2 joka oli uuden Joomla! 3.x-sarjan ensimmäinen tuotantokäyttöön tarkoitettu versio. Tarkempaa tietoa tämän hetken versiotilanteesta löydät oikean palstan ruudusta!

Joomlan pääversion 3.x sisällä sekä Joomlan että lisäosien päivitykset tapahtuvat yksinkertaisesti "nappia painamalla" ja webbisivusto ilmoittaa itse päivitystarpeista.

 

Kysy tarkempaa tietoa ja pyydä oman sivustosi päivityksestä tarjous!